La Guia de Vins de Catalunya 2018

Troballes  

El pla de Bages deixa la seva marca en la secció Troballes !

"Per fer vi no només s´han de tenir diners o voler guanyar-ne, s'ha de tenir cultura, criteri i mentalitat de llarg termini; és per això que  Sanmartí ha arribat tan amunt en tan poc temps. "

 

Revista Descobrir Setembre 2016

Destaquem la conclusió de l'article de Lluís Tolosa :

"Finalment, s'acaba d'inaugurar un nou celler a la DO Pla de Bages. El Celler Sanmartí és un gran projecte de recuperació d'una finca vitivinícola històrica, amb masia fortificada, castell i celler centenari. Fan una gran aposta per les varietats autòctones i els primers vins els han sortit extraordinaris, especialment el macabeu de vinyes velles. El proprietari d'aquesta vinya de macabeu té vuitanta anys i les vinyes les va plantar el seu avi. Només s'hi poden fer 600 ampolles a l'any. Aquest és el nivell que marca la DO Pla de Bages.

Gilbert & Gaillard Tardor 2016

 El petit gegant i l'amor a les arrels autòctones 

"El pla de Bages va deixar la seva marca en la història de la producció vinícola sent la zona productora més gran i amb més èxit en Catalunya durant la plaga de Phylloxera."

 Evelyn Israel redactora de l'article i productora de vi presenta la labor dels productors de la DO per recuperar i tornar a posicionar aquest «petit gegant». L'article està acompanyat de fotografies i fa una presentació completa la història vitivinícola del Bages, de les varietats autòctones i les seves propietats.


Altres fotos, noticies, articles, esdevediments....