SATEL·LIT 2014

Color groc intens amb lleus reflexes verdosos

D’intensitat alta. Despertant amb aromes de fruita dolça, que recorda el meló madur i la compota de poma i pera. 

En obertura dona pas a notes de fruita fresca (poma i pinya àcides) i balsàmiques d’herba aromàtica (espígol i farigola), embolcallades per les notes  de cera , mel i fruita seca (panses i figues) conferides per la criança en bota.

D’entrada dolça, untuosa i densa, amb molt bona textura. Amb una acidesa alta que ens reforça el pas mig de boca i un fons lleugerament amarg que ens amplifica totes les sensacions, ens dóna elegància i  ens allarga el seu record.

Sanmarti 1018 Garnatxa Sumoll 2014

 

Color grana de mitjana intensitat, brillant i de gran vivacitat.

L'aroma es desperta oferint notes de maduresa, dominada per la Garnatxa Negra que es debat entre la flor seca i la figa. Les notes fresques apareixen en un primer moment com a llimona confitada, empeses per la frescor de la Sumoll que s'obre pas entre la maduresa de la Garnatxa. En obertura notes d'angostura i nou de cola dominen el caràcter singular d'aquest vi, sobre una base de fruita vermella i fons de grafit i escorça.

 

En boca la dolçor  i la calidesa de la Garnatxa embolcalla la tensió i la rusticitat de la sumoll. La garnatxa fa d'aquest 1018 un vi de gran volum, alhora que sorprèn la fluïdesa amb que llisca sobre la buidor àcida que presenten els vins amb Sumoll. Records de cirera i de pedra foguera s’entrellacen sobre l'estructura d'un vi que darrera d'una aparent fragilitat mostra una gran fortalesa i vivacitat, mantenint un record llarg i fresc, actualitzant i fent comprensible la concentració i el caràcter de les vinyes de sumoll de més de 80 anys del Bages.

Sanmarti 1018 Macabeu Picapoll 2015

Color groc pàl·lid amb reflexes palla.

Aroma expressant la riquesa donada per les dues varietats i la marcada frescor bagenca. Combina l’expressió de pell de cítrics de la picapoll amb la fruita blanca (poma verda, pera,...) de la macabeu de vinyes de més de 50 anys. En evolució els matisos de flor blanca (gessamí) es combinen amb un fons madur de fruita seca (orellana) i especies fines (canyella) aportats pels set mesos de criança sobre lies.

En boca es repeteix la polaritat entre frescor i maduresa. Mentre l’acidesa i la fruita fresca dona fluïdesa i refresca el pas per boca, la cremositat aportada per la vinya vella i la criança en lies, aporta el volum. Els cítrics de la picapoll, amb un punt salí, i el licor de pera amb un deix de terrositat que expressa territori, fan d’aquesta primera anyada de Sanmartí una aposta per a la riquesa de sensacions i una mirada honesta a la història de la nostra terra.